De snelheid waarmee hele grote hoeveelheden informatie kunnen worden getransporteerd maakt glasvezel ideaal voor het leggen van een verbinding ‘backbone’ tussen twee serverruimtes. Denk daarbij aan een Main Equipment Room (MER) en een Satelite Equipment Room (SER) of de verbinding tussen verschillende panden op een campus of bij de grotere bedrijven. En natuurlijk niet onbelangrijk de lengte overbrugging boven de 90 meter van koper.

Binnen de glasvezel kennen we twee verschillende soorten namelijk de multimode en singlemode. De mutimode wordt gebruikt voor de gemiddelde en snelle gegevens overdracht tot middelgrote afstanden. Deze vezels hebben een kerndoorsnede van 50 of 62,5 micrometer, een mantel van 125 micrometer en snelheden in OM1,OM2 en OM3. De singlemode gebruikt men vooral voor zeer snelle overdracht met hoge capaciteit en over grote afstanden. Heeft u vragen over deze techniek in uw onderneming D&R Data adviseert u hier graag over.

 

Wilt u weten welke glasvezel geschikt is voor uw onderneming ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Ook voor het inspecteren en schoon maken van van uw glasvezel verbindingen bent u bij ons op het juiste adres 

 

                                         Voor                                                                                     Na

              

Het aanleggen van een datanetwerk voor computers, VOIP telefoons en servers is meer dan kabels trekken en aansluiten. Vooraf vragen wij wat de behoeften zijn van de klant en waar rekening mee gehouden moet worden voor nu en de toekomst. Door de jarenlange ervaring geven wij advies op maat.

 


Bij D&R Data is het mogelijk voor verschillende categorieën te kiezen zoals Cat. 5e, Cat. 6, Cat. 6A, Cat 7 en dat zowel shielded als unshielded. Waarbij u er ook nog voor kunt kiezen om het datanetwerk te laten testen en certificeren.

Is er een bestaand bruikbaar datanetwerk? Dan wordt dit netwerk als basis gebruikt en wordt het uitgebouwd naar de hedendaagse behoefte.

Werkzaamheden die D&R Data kan verzorgen zijn onder andere:

 • Leveren en plaatsen van patchkasten;
 • Leveren en aansluiten van patchpanelen en connectoren;
 • Rangeren van patchkabels in rangeerpanelen en beugels;
 • Uittraisen en uitzoeken van bekabeling die niet gecodeerd is;
 • Meten en coderen;
 • Monteren van WIFI zenders.

 

 Ook voor het opschonen van uw Datanetwerk bent u bij ons aan het goede adres

  

 Wilt u weten welk datanetwerk geschikt is voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op.

D&R Data is ook uw ideale partner voor het leveren en monteren van een geheel complete telefonie installatie voor bijvoorbeeld kantoorpanden, scholen, hotels, zorginstellingen, maar ook voor particulieren.

 • Monteren DECT zenders;
 • Opschonen/in kaart brengen van huidige telefonie installatie;
 • Onderhoud en beheer van huidige telefooncentrales (niet alle merken);
 • Leveren en monteren traditionele telefooncentrales;
 • VOIP telefonie.

 

D&R Data kan u verder helpen met dit vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

CAI ofwel Centrale Antenne Inrichting wordt in de volksmond ook wel televisie aansluiting genoemd.

Elk huishouden kan van CAI worden voorzien. Ook bedrijven, scholen, hotels etc. zijn vaak voorzien van een aansluitpunt, ook wel SOP genoemd. Tegenwoordig wordt er steeds meer verwacht van deze installatie. Digitaal kijken, on demand diensten, internet, telefonie, alles is mogelijk met deze techniek. Voorwaarde hiervoor is een degelijke infrastructuur omtrent bekabeling, antenneversterkers, verdelers, multitaps, en connectoren (kabelkeur). Ook het verdelen van het signaal, zodat overal goed beeld zichtbaar wordt, is een must.

Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld uw televisie, ontvanger, multimedia apparatuur, evt. aan te sluiten. Het wegwerken of uitzoeken van bekabeling is ook een van de werkzaamheden die wij verzorgen.

  

Wilt u camera beelden, of computerbeeld in de vorm van een kabelkrant inkoppelen op een kabelnet, ook dat kan. Met behulp van een modulator en andere componenten kan dit door D&R Data worden gerealiseerd.


D&R Data kan u verder helpen met dit vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in uw pand of woning om functies te besturen en diensten uit uw omgeving te gebruiken. Door het toepassen van bedieningspanelen kunt u onder andere functies zoals de luchtbehandeling, lichtbesturing, home-cinema en audio, alarm, rolluiken, jaloezieën en televisie bedienen. Visualisering maakt in een oogwenk duidelijk wat er allemaal afspeelt in uw pand of woning en maakt het mogelijk alles op afstand te beheren. De verschillende installaties kunnen met elkaar communiceren en zorgen samen voor een optimaal comfort en gebruikers gemak. Zo kunt u deze bedieningspanelen ook gebruiken om te mailen of u laat uw installaties bedienen door uw smartphone of tablet.

 

 

 

Tegenwoordig is steeds meer te kiezen tussen verschillende aanbieders van tv zenders. Een mogelijkheid hiervoor is ontvangst via de satelliet. Canal Digitaal is de aanbieder in Nederland voor het afsluiten van pakketten. Zie www.canaldigitaal.nl voor meer informatie hierover. Voor het weergeven van de televisie zenders is het noodzakelijk om hiervoor een aantal componenten te hebben. Een schotel, lnb, bekabeling, smartcard en tuner. D&R Data kan de installatie van deze materialen verzorgen, alsmede de africhting op de juiste satelliet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Astra 1 of 3.

Hier onder een voorbeeld van een niet goed werkende satelliet aansluiting bij een klant van ons. Hierop is te zien dat de verkeerde kabel gebruikt is daar deze niet het juiste frequentie bereik heeft. De aansluitwijze laat ook te wensen over. Ernaast de nieuwe kabel juist aangesloten.

                     Voor meerdere aansluitpunten binnenshuis zijn er ook legio mogelijkheden.

Ook GSO installaties (gemeenschappelijke satelliet ontvangst) voor bijvoorbeeld hotels of zorgtehuizen is een optie.

 

 

D&R Data Installeert ook al uw professionele camerasystemen voor in en om het huis. wat kan worden bekeken met je smartphone of tablet.

 

Ook zijn we jullie partner voor het vierogenbeleid in de kinderopvang. Vanaf 1 July 2013 is het vierogenprincipe verplicht voor de kinderdagverblijven. Dit houdt in dat er altijd een andere volwassene moet kunnen meekijken of meeluisteren met de beroepskracht. Het vierogenprincipe is bedoeld om de veiligheid in de kinderdagverblijven te vergroten.

Waarom kiezen voor camera's?

Het is een simpele rekensom maar 2 personeels leden zijn duurder dan 1 personeelslid. Geld besparen door een camera systeem bied de oplossing. een eenmalige uitgave ipv. maandelijkse terug kerende kosten van een 2e personeelslid.

 

D&R Data kan u verder helpen met dit vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Monday the 23rd. D&R Data.